Visum

Som dansker skal man have visum for at besøge Cuba. Som oftest tager dit rejsebureau sig af dette - men, hvis du selv har købt billetten på nettet, er vigtigt at huske dette.

Visummet er et indstik til dit pas - dvs et løst papir, der udleveres på ambassaden, stemples ved ankomst til Havana - og endelig bliver det stemplet OG inddraget ved udrejse.

Der er en formalitet at få visum til Cuba. Hvis du har mulighed for selv at besøge ambassaden på Østerbro i København, kan det normalt ordnes på under en halv time inkl. ventetid. Du skal dog (jvf. ambassadens hjemmeside pr. januar 2013) huske at bedbringe:

  • Kopi af billedopslaget i pas med personlige data: fulde navn, fødselsdato og -sted samt pasnummer.
  • Kopi af flybillet (tur og retur) eller flybilletreservation.
  • Kopi af hotelreservation eller andre form for indlogering som er tilladt på Cuba til turistformål.
  • Pris ved personlig henvendelse: kr. 180,00 pr. visum. Ved grupperejser kan ikke ydes rabat. Børn betaler samme pris og skal have personligt visum.
  • Ved ikke personlig henvendelse, dvs. pr. brev, bud eller hvis en anden person henter visum for ansøger, vil der blive opkrævet et ekstra gebyr på kr. 175,00 dvs. i alt kr. 355,00 pr. visum.
  • Frankeret svarkuvert vedlægges hvis visum søges pr. brev.
  • Visummet dækker ophold i Cuba 30 dage fra indrejsedatoen. Visummet kan forlænges i Cuba for yderligere 30 dage.

Skal du bo på casa particular de første dage, er det tilstrækkeligt at printe adressen ud, medbringe et visitkort - eller blot skrive adressen ned på en lap papir. Sålænge det pågældende casa particular er registreret, så er der ingen yderligere krav. Dette stå modsagt mange steder på nettet, men er en gammel regel, der har bidt sig fast.

Tilbage